Husgeråd
- Stavmixer
Ingredienser
Makrill
- 400 g frysta makrillsfiléer tinade
- 1 kruka dill hackad
- 1 krm svarpeppar malen
Rårörda lingon
- 2 dl frysta lingon tinade
- 1 st soltorkat fikon (eller två dadlar)
Tillbehör
- 450 g potatis
- 150 g sockerärtor
Instruktioner
- Koka potatisen. Gärna i god tid innan så att den kan serveras kall (vilket är nyttigare).
- Sätt ugnen på 75 0 °C (varmluft).
- Ta bort småbenen i mitten på makrillfiléerna med en vass kniv eller pincett.
- Lägg filéerna med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form och strö över dill och peppar.
- Ställ in makrillen i ugnen. Den är klar när den är c:a 55 0 °C i mitten. Det tar c:a en halvtimma.
- Mixa under tiden lingonen och fikonet med en stavmixer.
- Skölj av sockerärtorna, häll dem i en kastrull med vatten, koka upp och låt dem koka i två minuter. Ställ sockerärtorna åt sidan och låt dem svalna.
- Servera makrillen med potatisen, de rårörda lingonen och sockerärtorna.
Mer om receptet
Ursprungligt recept från Food Pharmacy : en berättelse om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat av Lina Nertby Aurell och Mia Clase.
Lämna ett svar