Enkel makrill med dill och rårörda lingon

En lättlagad och näringsrik måltid med ugnsbakad makrill toppad med dill och peppar, serverad med kall potatis och rårörda lingon för en härligt syrlig kontrast. Sockerärtor tillför en fräsch krispighet. En enkel, smakfull rätt som lyfter fram det bästa från hav och skog.

Enkel makrill med dill och rårörda lingon
Måltid Lunch
Kök Husmanskost
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 4 pers

Husgeråd

  • Stavmixer

Ingredienser

Makrill

  • 400 g frysta makrillsfiléer tinade
  • 1 kruka dill hackad
  • 1 krm svarpeppar malen

Rårörda lingon

  • 2 dl frysta lingon tinade
  • 1 st soltorkat fikon (eller två dadlar)

Tillbehör

  • 450 g potatis
  • 150 g sockerärtor

Instruktioner

  • Koka potatisen. Gärna i god tid innan så att den kan serveras kall (vilket är nyttigare).
  • Sätt ugnen på 75 0 °C (varmluft).
  • Ta bort småbenen i mitten på makrillfiléerna med en vass kniv eller pincett.
  • Lägg filéerna med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form och strö över dill och peppar.
  • Ställ in makrillen i ugnen. Den är klar när den är c:a 55 0 °C i mitten. Det tar c:a en halvtimma.
  • Mixa under tiden lingonen och fikonet med en stavmixer.
  • Skölj av sockerärtorna, häll dem i en kastrull med vatten, koka upp och låt dem koka i två minuter. Ställ sockerärtorna åt sidan och låt dem svalna.
  • Servera makrillen med potatisen, de rårörda lingonen och sockerärtorna.

Mer om receptet


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating