Ingredienser
Sallad på brytbönor och sockerärtor
- 300 g brytbönor
- 200 g sockerärtor
- 100 g ruccola
- 1 kruka persilja hackad
Renskavsgryta
- Avokadoolja att steka i
- 480 g renskav halvtinad
- 200 g kantareller
- 1 msk lökpulver
- 2 krm svartpeppar
- 7 st enbär
- 1 msk lantbuljong
- 4 dl kokosmjölk
- 1/2 kruka persilja finhackad
- 1 msk coconut aminos kan ersättas med tamari (ej strikt paleo)
Rårörda lingon
- Frysta lingon
- Honung
Instruktioner
Sallad på brytbönor och sockerärtor
- Ansa brytbönorna och koka tillsammans med sockerärtorna i vatten i c:a tre minuter. Skölj dem i kallt vatten så att de svalnar.
- Blanda brytbönor, sockerärtor, persilja och ruccola i en salladsskål.
Renskavsgryta
- Värm upp avokadoolja i en stekpanna på medelvärme. Lägg i renskaven och sära på köttet så att det blir jämnt brynt.
- Blanda i lökpulvret och kantarellerna; peppra och fortsätt steka en stund.
- Tillsätt enbär, buljong, kokosmjölk, persilja och coconut aminos och låt småputtra 5-10 minuter.
Rårörda lingon
- Rör ihop lingon och lite honung i en kastrull på låg värme.
- Servera renskavsgrytan med salladen och de rårörda lingonen.
Lämna ett svar