Klassisk renskavsgryta paleo

Klassisk renskavsgryta i modern, paleovänlig tappning. Här möter traditionell husmanskost en renare kosthållning utan mejeriprodukter och spannmål – men med samma fylliga smak och känsla. En rätt som passar både till vardag och helg, där tillbehör och texturer lyfter helheten utan att kompromissa med enkelheten.

Bild saknas
Måltid Lunch, Middag
Kök Husmanskost
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 4 pers

Ingredienser

Sallad på brytbönor och sockerärtor

  • 300 g brytbönor
  • 200 g sockerärtor
  • 100 g ruccola
  • 1 kruka persilja hackad

Renskavsgryta

  • Avokadoolja att steka i
  • 480 g renskav halvtinad
  • 200 g kantareller
  • 1 msk lökpulver
  • 2 krm svartpeppar
  • 7 st enbär
  • 1 msk lantbuljong
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1/2 kruka persilja finhackad
  • 1 msk coconut aminos kan ersättas med tamari (ej strikt paleo)

Rårörda lingon

  • Frysta lingon
  • Honung

Instruktioner

Sallad på brytbönor och sockerärtor

  • Ansa brytbönorna och koka tillsammans med sockerärtorna i vatten i c:a tre minuter. Skölj dem i kallt vatten så att de svalnar.
  • Blanda brytbönor, sockerärtor, persilja och ruccola i en salladsskål.

Renskavsgryta

  • Värm upp avokadoolja i en stekpanna på medelvärme. Lägg i renskaven och sära på köttet så att det blir jämnt brynt.
  • Blanda i lökpulvret och kantarellerna; peppra och fortsätt steka en stund.
  • Tillsätt enbär, buljong, kokosmjölk, persilja och coconut aminos och låt småputtra 5-10 minuter.

Rårörda lingon

  • Rör ihop lingon och lite honung i en kastrull på låg värme.
  • Servera renskavsgrytan med salladen och de rårörda lingonen.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet: