Morotssoppa med torrostade solroskärnor

En len och smakrik morotssoppa med citrongräs, ingefära och kokosmjölk – enkel att laga men full av aromer. Toppa med torrostade solroskärnor för krispig kontrast och färsk koriander för örtig fräschör. Ett veganskt och strikt paleoalternativ som passar perfekt som värmande middag.

Bild saknas
Måltid Middag
Kök Strikt paleo
Typ av rätt Veganskt
Tillagningstid 1 timme
Portioner 4 pers

Husgeråd

  • Stavmixer

Ingredienser

Morotssoppa

  • 2 st gula lökar skurna i bitar
  • 25-50 g ingefära skalad och tvättad
  • 1 st citrongräs
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 1 msk avokadoolja
  • 1 msk avokadoolja att steka i
  • 4 dl vatten
  • 1 msk lantbuljong
  • 250 ml kokosmjölk
  • 500 g morötter slantade
  • 1 krm oraffinerat havs- eller bergssalt
  • 1/4-1/2 kruka korainder hackad

Torrostade solroskärnor

  • 2 dl solroskärnor

Instruktioner

Morotssoppa

  • Blanda lök, ingefära, citrongräs, vitlök och 1 msk avokadoolja i en liten matberedare och mixa till en pasta.
  • Hetta upp 1 msk avokadoolja i en stekpanna och fräs kryddpastan i c:a 1 minut under omrörning.
  • Koka upp kryddpastan, vatten, buljong, kokosmjölk och morötter i en kastrull och låt sjuda i c:a 30 minuter.
  • Mixa soppan slät med en stavmixer.

Torrostade solroskärnor

  • Värm upp en stekpanna utan fett och rosta solroskärnorna på medelvärme tills de får en gyllene färg. Vänd runt så att de inte bränns.
  • Servera morotssoppan med de torrostade solroskärnorna. Garnera med koriander.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet: