Sötpotatissoppa med chili och lime

En len och smakrik sötpotatissoppa som kombinerar värme med fräsch syra. Här möts mustig rotfruktssötma och chilihetta i en balanserad helhet som passar perfekt under kalla kvällar. Ett veganskt och strikt paleoalternativ för dig som vill ha en mättande middag med både djup och livfull karaktär.

Sötpotatissoppa
Måltid Middag
Kök Strikt paleo
Typ av rätt Veganskt
Tillagningstid 50 minuter
Portioner 6 pers

Husgeråd

  • Stavmixer

Ingredienser

Sötpotatissoppa

  • 2 dl vatten
  • 3 msk lantbuljong
  • 2 msk avokadoolja att steka i
  • 1 kg sötpotatisar skalade och tärnade
  • 0,5 kg morötter skalade och tärnade
  • 1 st purjolök skivad
  • 1 st röd chilifrukt finhackad (ta bort fröna för en mildare soppa)
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 2-3 msk ingefära riven
  • 8 dl kokosmjölk
  • 2 st lime saft och rivet skal av
  • 2 krm svartpeppar

Topping

  • Pumpafrön
  • Citronmeliss hackad

Instruktioner

  • Koka upp vattnet och rör ned buljongen. Ställ åt sidan.
  • Hetta upp avokadoolja i en soppgryta eller stor kastrull (max 2/3 av spisens effekt) och fräs sötpotatis, morötter, purjolök, röd chilipeppar, vitlök och ingefära under omrörning.
  • Tillsätt kokosmjölken och buljongen. Lägg på ett lock och låt soppan småkoka i 20–30 minuter.
  • Mixa soppan slät och smaka av med limesaft, limeskal och peppar.
  • Toppa med pumpakärnor och citronmeliss vid servering.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet: