Morfars sejbiff

Enkel och hälsosam sejbiff med en fräsch morotssallad. Det här är en glutenfri och socker- och fettsnålare variant av en av morfars paradrätter.

Morfars sejbiff
Måltid Lunch, Middag
Kök Husmanskost
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 4 pers + lite matlåda

Ingredienser

Morotssallad

  • 3 st stora morötter rivna
  • 1 st äpple rivet
  • 2 msk citronsaft

Sejbiffar

  • 900 g potatis
  • 800 g fryst sejfilé upptinad
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • kokosolja till stekning
  • rapsolja till stekning

Instruktioner

  • Koka gärna potatisen i god tid innan och låt den svalna.
  • Blanda rivna morötter, rivet äpple och citronsaft.
  • Torka av sejen ordentligt med hushållspapper och dela den i mindre bitar.
  • Blanda bovetemjöl, salt och svartpeppar i en stor, djup tallrik.
  • Vänd sejbitarna ordentligt i mjölblandningen.
  • Blanda lika delar kokosolja och rapsolja till stekningen.
  • Hetta upp en stekpanna med oljeblandningen och stek sejbiffarna, till de är fint gyllenbruna, i omgångar.
  • Servera sejbiffen med morotssalladen och potatisen.

Kommentarer

2 svar till ”Morfars sejbiff”

  1. Profilbild för Wilma
    Wilma

    4 stars
    God men saknar något som jag inte vet

    1. Vad roligt att du tycker att min variant av morfars sejbiff är god! Jag tror att du saknar smöret, saltet och sockret som är viktiga ingredienser i morfars matlagning! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating