Ingredienser
Morotssallad
- 3 st stora morötter rivna
- 1 st äpple rivet
- 2 msk citronsaft
Sejbiffar
- 900 g potatis
- 800 g fryst sejfilé upptinad
- 2 dl bovetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- kokosolja till stekning
- rapsolja till stekning
Instruktioner
- Koka gärna potatisen i god tid innan och låt den svalna.
- Blanda rivna morötter, rivet äpple och citronsaft.
- Torka av sejen ordentligt med hushållspapper och dela den i mindre bitar.
- Blanda bovetemjöl, salt och svartpeppar i en stor, djup tallrik.
- Vänd sejbitarna ordentligt i mjölblandningen.
- Blanda lika delar kokosolja och rapsolja till stekningen.
- Hetta upp en stekpanna med oljeblandningen och stek sejbiffarna, till de är fint gyllenbruna, i omgångar.
- Servera sejbiffen med morotssalladen och potatisen.
Lämna ett svar