Husgeråd
- Stavmixer
Ingredienser
Potatissallad
- 600-800 g färskpotatis eller delikatesspotatis
- 1 knippe bladpersilja hackad
- 200 g rädisor klyftade
- 2 msk matättika (3%)
- 2 msk olivolja
- 2 krm oraffinerat havs- eller bergssalt
- 1 krm svartpeppar
Avokadokräm
- 3 st avokado skalade och urkärnade
- 1 st lime saft och rivet skal av
- 2 tsk disjonsenap
- 10 kvistar bladpersilja hackade
- 1 krm oraffinerat havs- eller bergssalt
- 0,5 krm svartpeppar
- 2 msk olivolja
Stekt fjällröding
- Avokadoolja att steka i
- Oraffinerat havs- eller bergssalt (Röding är så god i sig så vi tycker att den bara behöver saltas lätt innan stekning.)
- 600 g fjällrödingfiléer
Instruktioner
Potatissallad
- Koka potatisen och låt den svalna.
- Ansa och klyfta rädisorna. Hacka persiljan.
- Blanda matättika (3%), olivolja, salt och svartpeppar i en liten skål.
- Klyfta potatisen.
- Blanda potatisen, rädisorna och persiljan och häll över ättiksblandningen.
Avokadokräm
- Mixa alla ingredienserna ordentligt med en stavmixer.
Stekt fjällröding
- Torka av rödingfiléerna ordentligt med hushållspapper och salta dem lätt.
- Hetta upp avokadoolja i en stekpanna och stek fisken med skinnsidan ned i några minuter. Vänd på filéerna och stek lika länge på köttsidan. Rödingen är klar när den har en innertemperatur på 50 °C.
- Servera den stekta fjällrödingen med potatissalladen och avokadokrämen.
Lämna ett svar