Ingredienser
- Avokadoolja
- 2 tsk hemmagjord tandoorikrydda (se recept nedan)
- 0,5 tsk havs- eller bergssalt
- 1 st gul lök hackad
- 500 g nötfärs
- 1 tärning ekologisk köttbuljong
- 1,5 dl kokosmjöl
- 1 dl vatten
- 2 dl kokta gröna linser
- 4 prt blomkålsris (se recept nedan)
Instruktioner
- Hetta upp avokadoolja i en stekpanna på medelhög värme.
- Tillsätt tandoorikrydda och salt och rör om innan du tillsätter löken och köttfärsen. Bryn till köttfärsen börjar bli genomstekt.
- Blanda koksmjölken med vattnet och rör i buljongtärningen. Häll buljongblandningen i köttfärsen och låt koka i några minuter.
- Rör ned de kokta linserna.
- Servera med blomkålsris.
Lämna ett svar