Enkel köttfärs tandoori

Den här enkla köttfärsrätten med tandoorikrydda är perfekt som en smakrik och nyttig lunch eller vardagsmiddag tillsammans med blomkålsris.

M1A0181-4.jpg
Måltid Lunch, Middag
Kök Asiatiskt
Tillagningstid 25 minuter
Portioner 4 pers

Ingredienser

  • Avokadoolja
  • 2 tsk hemmagjord tandoorikrydda (se recept nedan)
  • 0,5 tsk havs- eller bergssalt
  • 1 st gul lök hackad
  • 500 g nötfärs
  • 1 tärning ekologisk köttbuljong
  • 1,5 dl kokosmjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 dl kokta gröna linser
  • 4 prt blomkålsris (se recept nedan)

Instruktioner

  • Hetta upp avokadoolja i en stekpanna på medelhög värme.
  • Tillsätt tandoorikrydda och salt och rör om innan du tillsätter löken och köttfärsen. Bryn till köttfärsen börjar bli genomstekt.
  • Blanda koksmjölken med vattnet och rör i buljongtärningen. Häll buljongblandningen i köttfärsen och låt koka i några minuter.
  • Rör ned de kokta linserna.
  • Servera med blomkålsris.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating