Ingredienser
Thaikyckling
- 5 dl vatten
- 1 tärning ekologisk kycklingbuljong
- 2 msk ekologisk fisksås
- 1 msk honung
- 0,5 tsk chiliflakes
- 1 st lime rivet skal av hela och saft av halva
- 600 g kycklingbröstfiléer delade på mitten
- 2,5 dl kokosmjölk
- 50 g färsk ingefära skalad och finriven
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 150 g risnudlar
Sesamstekta haricot verts
- 250 g frysta haricot verts tinade och ansade
- 1 msk neutral olja (t ex neutral avokado- eller rapsolja)
- 1 tsk sesamolja
- 1 st vitlöksklyfta tunt skivad
- Rostade sesamfrön (valfritt)
Tillbehör
- Ekologiska salta jordnötter
Instruktioner
Långkokt kyckling
- Koka upp en kastrull med vatten, kycklingbuljong, fisksås, honung, chiliflakes, rivet limeskal och limesaft.
- Tillsätt den rivna ingefäran. (Eller riv den direkt ned i kastrullen.)
- Lägg i kycklingbitarna och låt koka under lock till de nästan faller sönder, c:a 40 minuter.
- Lyft upp kycklingen ur buljongen och dra isär köttet med två gafflar. Ställ åt sidan kycklingen i en kastrull eller bunke med lock så att den håller värmen.
- TIllsätt kokosmjöl och pressad vitlök till buljongen, koka upp och dra från värmen.
- Vänd i nudlarna, lägg på locket på kastrullen och låt nudlarna svälla till nästan all sås sugits upp.
- Klipp sönder nudlarna i kastrullen med en sax.
- Rör ned kycklingen och sätt på locket.
- Torka av de tinade bönorna med hushållspapper. Hetta upp neutral olja och sesamolja i en stekpanna och stek bönorna med den finskurna vitlöken några minuter under omrörning. Strö eventuellt över lite rostade sesamfrön.
- Fördela kycklingen och nudlarna på fyra tallrikar och toppa med jordnötter. Servera direkt med de nystekta bönorna.
Mer om receptet
Ursprungligt recept: https://www.coop.se/recept/thaikyckling-med-kokosmjolk-och-lime/.
Lämna ett svar