Veganskt potatismos

Ett krämigt och smakrikt veganskt potatismos med kokosmjölk, persilja och en mild kryddning av muskot och paprika. Fritt från mejeriprodukter men fullt av smak – ett enkelt tillbehör som passar till både vardag och helg.

Veganskt potatismos
Måltid Tillbehör
Kök Husmanskost
Typ av rätt Veganskt
Tillagningstid 25 minuter
Portioner 4 pers

Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis skuren i mindre bitar
  • 2-3 dl kokosmjölk
  • 0,5 kruka persilja finhackad
  • 2 krm malen muskot
  • 3 krm paprikapulver
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 nypa svartpeppar

Instruktioner

  • Häll vatten i en kastrull, tillsätt potatis och småkoka tills den är mjuk, c:a 15-20 minuter.
  • Häll av vattnet och mosa potatisen försiktigt med en potatisstöt eller stekgaffel av trä.
  • Tillsätt övriga ingredienser (börja med 2 dl kokosmjölk) och fortsätt mosa med potatisstöten tills moset är välblandat och krämigt. Tillsätt mer kokosmjölk om så behövs.
  • Överarbeta inte moset eftersom det då kan bli klistrigt på grund av stärkelsen i potatisen

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet: