Citron- och lakritsbollar

Njut av dessa fräscha och smakrika citron- och lakritsbollar – som blandar smaker av lakrits, citron och gurkmeja. Rawbollar är ett bättre alternativ än mer processade sötsaker men tänk på att de innehåller mycket socker och kalorier och bör konsumeras med måtta.

Citron- och lakritsbollar
Måltid Fika
Kök Strikt paleo
Typ av rätt Veganskt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 20 bollar

Husgeråd

  • Mixer

Ingredienser

Bollarna

  • 2,5 dl cashewnötter (naturella)
  • 1,5 dl sötmandlar (naturella)
  • 1,5 dl koksflingor
  • 15 st dadlar urkärnade
  • 1 st citron rivet skal och juice
  • 1 msk lakritspulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk neutral kokosolja mjukrörd
  • 0,5 tsk oraffinerat bergs- eller havssalt

Citronkokos (strössel)

  • 1 dl koksflingor
  • 1,5 st citron rivet skal
  • 1 krm gurkmeja

Instruktioner

  • Kör cashewnötter, sötmandlar och kokosflingor till ett fint mjöl i en matberedare.
  • Tillsätt dadlar, citronskal, citronjuice, lakritspulver, vanilj, kokosolja och salt och mixa till en smidig massa.
  • Ställ in smeten i kylen eller frysen några minuter.
  • Citronkokos (strössel): Blanda kokosflingor, citronskal och gurkmeja ordentligt.
  • Forma smeten till c:a 20 bollar och rulla dem i citronkokos.
  • Avnjut citron- och lakritsbollarna kalla.

Mer om receptet

Originalreceptet kommer från Josefin Jägers Hello Green – Ett äventyr i växtriket, en kokbok med växtbaserad mat som vi gärna rekommenderar.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating