Husgeråd
- Mixer
Ingredienser
Bollarna
- 2,5 dl cashewnötter (naturella)
- 1,5 dl sötmandlar (naturella)
- 1,5 dl koksflingor
- 15 st dadlar urkärnade
- 1 st citron rivet skal och juice
- 1 msk lakritspulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 msk neutral kokosolja mjukrörd
- 0,5 tsk oraffinerat bergs- eller havssalt
Citronkokos (strössel)
- 1 dl koksflingor
- 1,5 st citron rivet skal
- 1 krm gurkmeja
Instruktioner
- Kör cashewnötter, sötmandlar och kokosflingor till ett fint mjöl i en matberedare.
- Tillsätt dadlar, citronskal, citronjuice, lakritspulver, vanilj, kokosolja och salt och mixa till en smidig massa.
- Ställ in smeten i kylen eller frysen några minuter.
- Citronkokos (strössel): Blanda kokosflingor, citronskal och gurkmeja ordentligt.
- Forma smeten till c:a 20 bollar och rulla dem i citronkokos.
- Avnjut citron- och lakritsbollarna kalla.
Mer om receptet
Originalreceptet kommer från Josefin Jägers Hello Green – Ett äventyr i växtriket, en kokbok med växtbaserad mat som vi gärna rekommenderar.
Lämna ett svar