Husgeråd
- Ångkokare, ångkokningsinsats eller sil
Ingredienser
- 600 g Blomkål Inkludera gärna blasten, som är både smak- och näringsrik!
- 0,5-1 tsk Herbarmare örtsalt (Efter smak.)
Instruktioner
Ångkokt blomkålris
- Riv blomkålen grovt, med mixer eller rivjärn. Blomkålsbitarna ska vara ungefär lika stora som riskorn.
- Salta blomkålsriset efter smak.
- Ångkoka blomkålsriset i c:a 5 minuter.
Instruktioner för att ångkoka med kastrull och sil
- Ta en lagom stor kastrull och sätt i silen. Silen ska hänga på kastrullens kanter så att det finns utrymme för vatten mellan silens och kastrullens botten.
- Fyll kastrullen med vatten utan att det når upp till silen. Häll blomkålsriset i silen och sätt på ett lock.
- Koka upp vattnet och låt blomkålsriset ångkoka i c:a 5 min.
Lämna ett svar