Ångkokt blomkålsris

Njut av vårt blomkålsris som är ett enkelt och hälsosamt alternativ till vanligt ris. Grovt riven blomkål ångkokas lätt med en nypa örtsalt, vilket ger ett välsmakande och näringsrikt tillbehör till dina måltider. Ångkokning bevarar fler vitaminer och mineraler i grönsakerna än vanlig kokning och ger en härlig krispighet.

Ångkokt blomkålsris
Måltid Tillbehör
Kök Strikt paleo
Typ av rätt Veganskt
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 4 pers

Husgeråd

  • Ångkokare, ångkokningsinsats eller sil

Ingredienser

  • 600 g Blomkål Inkludera gärna blasten, som är både smak- och näringsrik!
  • 0,5-1 tsk Herbarmare örtsalt (Efter smak.)

Instruktioner

Ångkokt blomkålris

  • Riv blomkålen grovt, med mixer eller rivjärn. Blomkålsbitarna ska vara ungefär lika stora som riskorn.
  • Salta blomkålsriset efter smak.
  • Ångkoka blomkålsriset i c:a 5 minuter.

Instruktioner för att ångkoka med kastrull och sil

  • Ta en lagom stor kastrull och sätt i silen. Silen ska hänga på kastrullens kanter så att det finns utrymme för vatten mellan silens och kastrullens botten.
  • Fyll kastrullen med vatten utan att det når upp till silen. Häll blomkålsriset i silen och sätt på ett lock.
  • Koka upp vattnet och låt blomkålsriset ångkoka i c:a 5 min.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating