Enkel, timjandoftande köttfärsgryta

En snabblagad och smakrik köttfärsgryta med mild kokosmjölk, champinjoner och timjan. Rätten får djup av oliver och syra från citronjuice, och serveras med strimlad vitkål i stället för ris eller pasta. Ett enkelt men balanserat paleoalternativ för både lunch och middag.

Köttfärsgryta
Måltid Lunch, Middag
Kök Strikt paleo
Tillagningstid 25 minuter
Portioner 4 pers

Ingredienser

  • Avokadoolja att steka i
  • 1 st gul lök finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 500 g nötfärs
  • 200 g champinjoner skurna i mindre bitar
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 2 msk coconut aminos eller tamari (ej strikt paleo)
  • 100 g oliver utan kärnor
  • 15 g timjan hackad
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • Örtsalt
  • 800 g vitkål strimlad

Instruktioner

  • Bryn lök, vitlök, köttfärs och champinjoner i avokadoolja i en stor stekpanna.
  • Tillsätt kokosmjölk, coconut aminos, oliver och timjan. Låt puttra i 10 – 15 min.
  • Smaka av med citronjuice och örtsalt.
  • Servera med strimlad vitkål.

Mer om receptet


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet: