Paleolasagne

En rustik och krämig lasagne i paleotappning – utan pasta, mejeriprodukter eller spannmål. Denna stenålderslasagne bevarar känslan av klassisk comfort food men med renare råvaror och en lättare känsla. Perfekt för dig som vill äta näringsrikt utan att kompromissa med smak eller matglädje.

Paleolasagne
Måltid Middag
Kök Husmanskost, Strikt paleo
Tillagningstid 1 timme
Portioner 4 pers

Ingredienser

Stenålderslasagne

  • 500 g zucchini sköljd och skuren i 3-5 mm tjocka skivor
  • 2 st gula lökar finhackade
  • Avokadoolja till stekning
  • 500 g nötfärs
  • 250 g passerade tomater
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 dl kokosmjölk
  • Svartpeppar
  • 0,5 kruka persilja finhackad

Tillbehör

  • 0,5 kruka persilja till garnering
  • 250 g körsbärstomater

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Sprid ut zucchiniskivorna på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen c:a tio minuter för att bli av med vätska.
  • Bryn löken i avokadoolja.
  • Vänd i köttfärsen och stek tills den har fått fin färg.
  • Tillsätt passerade tomater, tomatpuré, örtsalt, vinäger, kokosmjölk, peppar och persilja och låt koka c:a tio minuter på svag värme. Lasagnen ska koka så att den blir fast men inte koka helt torrt. "Krämig" är vad vi vill uppnå.
  • Ta fram en ugnsfast form och bred ett lager köttfärs i botten och varva zucchinilager och köttfärs.
  • Ställ in i ugnen en kvart.
  • Garnera med persilja och servera med körsbärstomater.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet: