Ingredienser
Stenålderslasagne
- 500 g zucchini sköljd och skuren i 3-5 mm tjocka skivor
- 2 st gula lökar finhackade
- Avokadoolja till stekning
- 500 g nötfärs
- 250 g passerade tomater
- 2-3 msk tomatpuré
- 1 tsk örtsalt
- 1 msk äppelcidervinäger
- 2 dl kokosmjölk
- Svartpeppar
- 0,5 kruka persilja finhackad
Tillbehör
- 0,5 kruka persilja till garnering
- 250 g körsbärstomater
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Sprid ut zucchiniskivorna på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen c:a tio minuter för att bli av med vätska.
- Bryn löken i avokadoolja.
- Vänd i köttfärsen och stek tills den har fått fin färg.
- Tillsätt passerade tomater, tomatpuré, örtsalt, vinäger, kokosmjölk, peppar och persilja och låt koka c:a tio minuter på svag värme. Lasagnen ska koka så att den blir fast men inte koka helt torrt. "Krämig" är vad vi vill uppnå.
- Ta fram en ugnsfast form och bred ett lager köttfärs i botten och varva zucchinilager och köttfärs.
- Ställ in i ugnen en kvart.
- Garnera med persilja och servera med körsbärstomater.
Lämna ett svar