Husgeråd
- Lergryta
Ingredienser
- 1-1,5 dl gröna linser (2,5-3,75 dl blötlagda)
- 2 st röda paprikor skurna i bitar
- 2 st morötter slantade
- 1 dl vatten
- 2 st kycklingbuljongtärningar
- 400 ml kokosmjölk
- 2 st lime saft av
- 30-40 g ingefära riven
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 1 kruka färsk koriander grovhackad
- 0,5 tsk spiskummin
- 2 krm cayennepeppar
- 2 krm oraffinerat bergs- eller havssalt
- 2 krm svartpeppar
- 400-500 g kalkonbröstfilé skuren i c:a 2*2 cm stora bitar
Instruktioner
- Skölj linserna ordentligt och blötlägg dem minst 12 h innan tillagning.
- Blötlägg lergrytan en halvtimma innan tillagning.
- Rör ut buljongen i vattnet.
- Blanda alla ingredienserna ordentligt i en bunke och häll över i lergrytan. Spara några korianderkvistar till garnering.
- Ställ in lergrytan i kall ugn och sätt ugnen på 100 grader (varmluft).
- Grytan är klar efter c:a 2,5 h. Sätt en timer och kontrollera om kalkonen är genomstekt efter 2,5 h. (Om du t ex har skurit kalkonen i större bitar än 2*2 cm krävs längre tid.)
- Ta ut lergrytan när kalkonen är genomstekt och garnera med korianderkvistar.
Lämna ett svar