”Allt i ett”-lergryta med kalkon

Njut av den här smakrika och lättlagade ”Allt i ett”-lergrytan med kalkon. Saftig kalkonbröstfilé, gröna linser, färska grönsaker och kryddor, tillagas långsamt i lergryta för maximal smak och näring. En nyttig smakupplevelse som kräver minimalt med arbete!

Lergryta
Måltid Middag
Typ av rätt Lergryta
Förberedelsetid 12 timmar
Tillagningstid 3 timmar
Portioner 4 pers

Husgeråd

  • Lergryta

Ingredienser

  • 1-1,5 dl gröna linser (2,5-3,75 dl blötlagda)
  • 2 st röda paprikor skurna i bitar
  • 2 st morötter slantade
  • 1 dl vatten
  • 2 st kycklingbuljongtärningar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 st lime saft av
  • 30-40 g ingefära riven
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 kruka färsk koriander grovhackad
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 krm oraffinerat bergs- eller havssalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 400-500 g kalkonbröstfilé skuren i c:a 2*2 cm stora bitar

Instruktioner

  • Skölj linserna ordentligt och blötlägg dem minst 12 h innan tillagning.
  • Blötlägg lergrytan en halvtimma innan tillagning.
  • Rör ut buljongen i vattnet.
  • Blanda alla ingredienserna ordentligt i en bunke och häll över i lergrytan. Spara några korianderkvistar till garnering.
  • Ställ in lergrytan i kall ugn och sätt ugnen på 100 grader (varmluft).
  • Grytan är klar efter c:a 2,5 h. Sätt en timer och kontrollera om kalkonen är genomstekt efter 2,5 h. (Om du t ex har skurit kalkonen i större bitar än 2*2 cm krävs längre tid.)
  • Ta ut lergrytan när kalkonen är genomstekt och garnera med korianderkvistar.

Kommentarer

3 svar till ””Allt i ett”-lergryta med kalkon”

  1. Profilbild för Jonas
    Jonas

    5 stars
    Praktiskt och gott!

  2. Profilbild för Wilma
    Wilma

    2 stars
    Sådär men gott för dem som gillar kokta grönsaker

    1. Vad synd att du inte gillar kokta grönsaker. Vi ska se till att ta fram några bra recept på sallader med råa grönsaker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating