Vegansk dillpesto

Upptäck en fräsch, paleolitisk variant på klassisk pesto med vår veganska dillpesto som får sin parmesansmak från näringsjäst. Perfekt som mellanmål med t ex blomkål, morötter eller kokt ägg eller som tillbehör till lunch och middag!

Vegansk dillpesto
Måltid Tillbehör
Kök Strikt paleo
Typ av rätt Såser och röror
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 3 dl

Husgeråd

  • 1 Matberedare / mixer

Ingredienser

  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 kruka dill
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk näringsjäst
  • 1 st citron rivet skal och saft av

Instruktioner

  • Torrosta pumpakärnorna och låt dem svalna.
  • Mixa dill, olivolja, salt, näringsjäst, rivet citronskal och citronsaft ordentligt i en matberedare.
  • Tillsätt de avsvalnade pumpakärnorna och mixa grovt.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating