Asiatisk allt-i-ett renskavsgryta

En smakrik och asiatiskinspirerad variant på renskavsgryta – helt fri från mejeriprodukter. Nudlar, grönsaker och viltkött tillagas tillsammans i en mustig sås med hetta och djup, vilket ger en komplett måltid där nordiska och asiatiska element möts på ett naturligt sätt.

Bild saknas
Måltid Middag
Kök Asiatiskt, Husmanskost
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 4 pers

Ingredienser

Nudlar

  • 300 g sötpotatisnudlar
  • 1 msk avokadoolja

Renskavsgryta

  • 480 g renskav halvtinad
  • 1 st gul lök finhackad
  • 2 st morötter slantade
  • 2 msk avokadoolja
  • 250 g frysta sojabönor tinade

Sås

  • 1 st röd chilifrukt halverad, urkärnad och tunt skivad
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 3 msk ingefära finriven
  • 1,5 dl tamari
  • 0,5 dl avokadoolja
  • 1 msk honung

Till servering

  • Färsk koriander
  • Sesamfrön

Instruktioner

  • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skölj nudlarna direkt i kallt vatten och blanda med avokadoolja så att de inte klibbar ihop. Klipp nudlarna i kortare bitar.
  • Blanda alla ingredienser till såsen i en skål.
  • Fräs lök och renskav på hög värme i oljan i en rymlig stekpanna tills all vätska kokat bort och skaven fått lite färg.
  • Tillsätt nudlarna, morötter, sojabönor och såsen. Blanda ordentligt och fräs cirka två minuter under konstant omrörning.
  • Toppa med koriander och sesamfrön och servera.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet: