Ingredienser
Nudlar
- 300 g sötpotatisnudlar
- 1 msk avokadoolja
Renskavsgryta
- 480 g renskav halvtinad
- 1 st gul lök finhackad
- 2 st morötter slantade
- 2 msk avokadoolja
- 250 g frysta sojabönor tinade
Sås
- 1 st röd chilifrukt halverad, urkärnad och tunt skivad
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- 3 msk ingefära finriven
- 1,5 dl tamari
- 0,5 dl avokadoolja
- 1 msk honung
Till servering
- Färsk koriander
- Sesamfrön
Instruktioner
- Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
- Skölj nudlarna direkt i kallt vatten och blanda med avokadoolja så att de inte klibbar ihop. Klipp nudlarna i kortare bitar.
- Blanda alla ingredienser till såsen i en skål.
- Fräs lök och renskav på hög värme i oljan i en rymlig stekpanna tills all vätska kokat bort och skaven fått lite färg.
- Tillsätt nudlarna, morötter, sojabönor och såsen. Blanda ordentligt och fräs cirka två minuter under konstant omrörning.
- Toppa med koriander och sesamfrön och servera.
Lämna ett svar