Ingredienser
- 600 g strimlad flankstek
- 1 msk avokadoolja
- 2 rsk ingefära finriven
- 1-2 st vitlöksklyftor pressade
- 0,5 st gul lök finhackad
- 4 msk olivolja
- 1 msk chilipulver
- 1 msk spiskummin
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk oregano
- 2 tsk lökpulver
- 2 tsk oraffinerat havs- eller bergssalt
- 2 tsk svartpeppar
- 3-4 st medelstora majrovor tärnade
- 3-4 st morötter skurna i lite tjockare slantar
- 0,75-1 l broccoli i bitar
- 3-4 st portabellosvampar skivade
- 4 dl röd qunioa kokt
Instruktioner
- Det är viktigt att flanksteken skärs tvärs över muskelfibrerna när den strimlas. Om flanksteken istället skärs längs med fibrerna krävs det mycket större kraft att tugga köttet.
- Hetta upp avokadooljan i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt ingefära, vitlök och lök. Rör om och stek i en halv minut.
- Tillsätt flankstek, olivolja, chilipulver, spiskummin, paprikapulver, oregano, lökpulver, salt och peppar och fortsätt att steka under omrörning tills köttet är genomstekt. Det tar 7-10 minuter.
- Tillsätt majrova, morot. broccoli och svamp. Stek i ytterligare 2-5 minuter under omrörning
- .Servera med kokt quinoa.
Lämna ett svar