Kryddstark flankstek med rotfrukter och quinoa

En kryddstark och färgstark rätt där flankstek möter rotfrukter, broccoli och svamp i en smakrik blandning. Den grova köttstrukturen i flanksteken gör sig utmärkt med värmande kryddor och fräscha grönsaker. Serverad med röd quinoa blir det en näringsrik måltid med influenser från både paleo och asiatiskt kök.

Bild saknas
Måltid Middag
Kök Asiatiskt
Tillagningstid 1 timme
Portioner 4 pers

Ingredienser

  • 600 g strimlad flankstek
  • 1 msk avokadoolja
  • 2 rsk ingefära finriven
  • 1-2 st vitlöksklyftor pressade
  • 0,5 st gul lök finhackad
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk oregano
  • 2 tsk lökpulver
  • 2 tsk oraffinerat havs- eller bergssalt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 3-4 st medelstora majrovor tärnade
  • 3-4 st morötter skurna i lite tjockare slantar
  • 0,75-1 l broccoli i bitar
  • 3-4 st portabellosvampar skivade
  • 4 dl röd qunioa kokt

Instruktioner

  • Det är viktigt att flanksteken skärs tvärs över muskelfibrerna när den strimlas. Om flanksteken istället skärs längs med fibrerna krävs det mycket större kraft att tugga köttet. 
  • Hetta upp avokadooljan i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt ingefära, vitlök och lök. Rör om och stek i en halv minut.
  • Tillsätt flankstek, olivolja, chilipulver, spiskummin, paprikapulver, oregano, lökpulver, salt och peppar och fortsätt att steka under omrörning tills köttet är genomstekt. Det tar 7-10 minuter.
  • Tillsätt majrova, morot. broccoli och svamp. Stek i ytterligare 2-5 minuter under omrörning
  • .Servera med kokt quinoa.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet: