Nordisk grönsallad

En krispig, råkostinspirerad sallad med rena smaker och nordiska råvaror i säsong. Fänkål, äpple och morot ger frisk sötma och syra, medan mâchesallat och ärtskott tillför mild grön fräschör. En mångsidig bas – lika god som den är, eller som följeslagare till valfritt protein.

Måltid Lunch, Sidorätt
Kök Strikt paleo
Typ av rätt Sallad, Veganskt
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser

Sallad

  • 65 g mâchesallat
  • ½ st fänkål väl sköljd och tunt skivad (gärna med mandolin)
  • 1 st äpple halverat och tunt skivat (gärna med mandolin)
  • 1 st morot grovt riven
  • 1 näve ärtskott eller groddar

Vinägrett

  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • ½ st citron, saft av
  • Salt
  • Peppar

Instruktioner

  • Skölj och förbered alla grönsakerna.
  • Blanda salladen i en stor skål.
  • Rör ihop vinägretten i en skål eller skaka i en dressingshaker. Ringla vinägretten över salladen.
  • Servera som tillbehör eller med valfritt protein (se nedan).

Mer om receptet

Förslag på protein:
  • Varmrökt lax
  • Kallrökt lax
  • Grillad kyckling
  • Kokta linser eller bönor (ej paleo)


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet: