Asiatisk blandfärspanna med ananassalsa och vitkålsris

Njut av en smakrik asiatisk blandfärspanna med fräsch ananassalsa och lätt ångkokt vitkålsris. Sötman från ananas och syrligheten från lime balanserar de kryddiga smakerna i den saftiga färsen. Ett strikt paleo-alternativ som kombinerar hetta, fräschör och umami i en lättlagad och tillfredsställande måltid.

Asiatisk blandfärspanna med ananassalsa och vitkålsris
Måltid Middag
Kök Asiatiskt, Strikt paleo
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 4 pers

Husgeråd

  • Grovt rivjärn
  • Ångkokningsinsats eller sil

Ingredienser

Ananassalsa

  • 0,5 st gurka fintärnad
  • 225 g ananas fintärnad
  • 1 st lime saft och rivet skal av
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 krm oraffinerat havs- eller bergssalt

Blandfärspanna

  • 1 tsk avokadoolja neutral
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 st röd chilifrukt urkärnad och finhackad
  • 500-600 g blandfärs
  • 0,5 dl ostronsås (se kommentar nedan)
  • 1 msk fisksås (se kommentar nedan)
  • 1-2 tsk honung
  • 2 st lime saft av

Topping

  • 2-4 st salladslökar strimlade
  • 1 kruka koriander hackad
  • 0,5 st röd chilifrukt urkärnad och strimlad

Vitkålsris

  • 600 g vitkål grovriven

Instruktioner

Ananassalsa

  • Blanda den fintärnade gurkan och ananasen ordentligt med det rivna limeskalet, limesaften och honungen.
  • Smaka av med chiliflakes och salt.

Blandfärspanna

  • Hetta upp avokadooljan i en stekpanna och fräs den pressade vitlöken och den finhackade chilifrukten med svartpeppar någon minut.
  • Vänd i blandfärsen och stek tills den har fått fin färg.
  • Rör i ostronsås, fisksås, honung och limesaft. Låt småputtra medan du ångkokar vitkålsriset.

Vitkålsris

  • Ångkoka den grovrivna vitkålen några minuter.

Servera

  • Toppa blandfärspannan med den strimlade salladslöken, den strimlade röda chilifrukten och den hackade koriandern.
  • Servera med ananassalsan och vitkålsriset.

Mer om receptet

Det är svårt att hitta ostronsås utan smakförstärkare, färgämnen eller konserveringsämnen (https://www.aktavara.org/nyheter/180879/ostronsas). Vi använder ett ekologiskt och veganskt alternativ: Ekologisk NOYSTER-sås från Sozyë.
Det är heller inte helt enkelt att hitta fiskås utan tillsatser men det finns. Vi använder Red Boat Fish sauce.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating