Fisksoppa paleo med tomat och saffran

Upptäck denna lättlagade och otroligt goda fisksoppa som dessutom är strikt paleo. Mör sejfilé möter en rik buljong av passerade tomater, kokosmjölk, röd paprika, morötter och saffran. Garnera med färsk dill och njut!

Fisksoppa paleo
Måltid Middag
Kök Husmanskost, Strikt paleo
Tillagningstid 40 minuter
Portioner 4 pers

Ingredienser

  • 1 st rödlök finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 msk olivolja
  • 1 st röd paprika skuren i bitar
  • 3 st morötter slantade
  • 5 dl passerade tomater
  • 5 dl vatten
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 1 msk lantbuljong kan ersättas med 1-2 tsk örtsalt och 1 tsk näringsjäst
  • 1 msk coconut aminos kan ersättas med tamari (ej strikt paleo)
  • 0,5 g saffran
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 st lagerblad
  • 400 g sejfilé skuren i bitar
  • 1 kruka dill hackad

Instruktioner

  • Fräs löken och vitlöken i olivoljan i en gryta.
  • Tillsätt paprikan och morotsslantarna.
  • Ha i alla ingredienser utom fisken och rör om ordentligt.
  • Låt sjuda i cirka 10-15 minuter. Rör om då och då.
  • Tillsätt sejen och låt sjuda i cirka 5 minuter, eller tills fisken är klar.
  • Servera med rikligt med dill.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating