Ingredienser
- 1 st gul lök riven
- Avakodaoolja att steka i
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 3 msk tomatpuré
- 500 g nötfärs ekologisk
- 390 g passerade tomater
- 1 burk konserverade körsbärstomater
- 1 st morot finriven
- 1 msk oregano
- 1 msk basilika
- 1 msk coconut aminos kan ersättas med tamari (glutenfri men ej paleo)
- 1 msk balsamvinäger
- 2 krm svartpeppar
- 1 msk benbuljong
- 1 tsk näringsjäst
- 1 tsk örtsalt
- 1,5 dl vatten
Instruktioner
- Värm upp en stekpanna eller stekgryta med avokadoolja.
- Fräs den gula löken och vitlöken på medelhög värme någon minut.
- Nu har du två alternativ: steka eller koka köttfärsen. Om du väljer att koka köttfärsen ska du vänta med att tillsätta den tills senare och kan hoppa till nästa steg i receptet. Om du väljer att steka köttfärsen så tillsätter du den nu och steker någon minut på medelhög värme.
- Sänk till medelvärme och tillsätt tomatpurén. Stek i några minuter under omrörning.
- Häll i de passerade tomaterna, körsbärstomaterna och den rivna moroten.
- Rör i oreganon, basilikan, coconut aminos, balsamvinägern, svartpepparen, benbuljongen, näringsjästen, örtsaltet och en halv deciliter vatten.
- Blanda ordentligt och låt såsen puttra i cirka 15 minuter på medelvärme. Den ska inte koka utan puttra.
- Om du inte har tillsatt köttfärsen sedan tidigare så är det dags att göra det nu.
- Rör ned den resterande decilitern vatten.
- Låt sjuda i cirka 30 minuter under regelbunden omrörning.
- Servera med zucchinispaghetti, broccoliris eller blomkålsris, en grönsallad och paleoparmesan.
Lämna ett svar