Grundrecept på köttfärssås paleo

Upptäck en smakrik paleolitisk köttfärssås! Det här grundreceptet med naturliga råvaror ger en mustig och hälsosam tolkning av en klassisk rätt. Servera med zucchinispaghetti eller blomkålsris – och variera enkelt beroende på vad du är sugen på eller vad som finns i kylskåpet.

Köttfärssås
Måltid Middag
Kök Husmanskost, Strikt paleo
Tillagningstid 1 timme
Portioner 4 stora portioner

Ingredienser

  • 1 st gul lök riven
  • Avakodaoolja att steka i
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g nötfärs ekologisk
  • 390 g passerade tomater
  • 1 burk konserverade körsbärstomater
  • 1 st morot finriven
  • 1 msk oregano
  • 1 msk basilika
  • 1 msk coconut aminos kan ersättas med tamari (glutenfri men ej paleo)
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk benbuljong
  • 1 tsk näringsjäst
  • 1 tsk örtsalt
  • 1,5 dl vatten

Instruktioner

  • Värm upp en stekpanna eller stekgryta med avokadoolja.
  • Fräs den gula löken och vitlöken på medelhög värme någon minut.
  • Nu har du två alternativ: steka eller koka köttfärsen. Om du väljer att koka köttfärsen ska du vänta med att tillsätta den tills senare och kan hoppa till nästa steg i receptet. Om du väljer att steka köttfärsen så tillsätter du den nu och steker någon minut på medelhög värme.
  • Sänk till medelvärme och tillsätt tomatpurén. Stek i några minuter under omrörning.
  • Häll i de passerade tomaterna, körsbärstomaterna och den rivna moroten.
  • Rör i oreganon, basilikan, coconut aminos, balsamvinägern, svartpepparen, benbuljongen, näringsjästen, örtsaltet och en halv deciliter vatten.
  • Blanda ordentligt och låt såsen puttra i cirka 15 minuter på medelvärme. Den ska inte koka utan puttra.
  • Om du inte har tillsatt köttfärsen sedan tidigare så är det dags att göra det nu.
  • Rör ned den resterande decilitern vatten.
  • Låt sjuda i cirka 30 minuter under regelbunden omrörning.
  • Servera med zucchinispaghetti, broccoliris eller blomkålsris, en grönsallad och paleoparmesan.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating