Husgeråd
- Bakplåtspapper
- Brödkavel
- Matberedare
Ingredienser
- 3 dl havregryn glutenfria
- 0,25 dl sesamfrön
- 0,25 dl linfrön
- 0,5 msk fiberhusk
- 1,75 dl vatten
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk oraffinerat havs- eller bergssalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
- Mixa havregrynen till ett grövre mjöl i matberedaren.
- Blanda alla ingredienser ordentligt i en stor bunke.
- Låt degen vila cirka 30 minuter så att fiberhusken hinner absorbera vattnet.
- Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Ta bort det övre bakplåtspappret. Se till att degen lossnar från det undre bakplåtspappret, annars kan det gräddade knäckebrödet bli svårt att få loss.
- Markera skåror i degen för att lätt kunna bryta brödet i mindre bitar efter gräddningen.
- Lägg bakplåtspappret med knäckebrödsdegen på en plåt. Grädda knäckebrödet cirka 60 minuter i mitten av ugnen.
- Ta ut knäckebrödet och bryt det i mindre bitar.
- Låt knäckebrödsbitarna torka helt på galler i avsvalnande ugn.
Lämna ett svar