Enkelt glutenfritt knäckebröd

Njut av det här glutenfria knäckebrödet – ett enkelt, hemlagat alternativ för dig som vill undvika gluten. Perfekt som mellanmål eller nyttigt tilltugg.

Enkelt glutenfritt knäckebröd
Måltid Tillbehör
Typ av rätt Veganskt
Tillagningstid 2 timmar
Portioner 1 plåt

Husgeråd

  • Bakplåtspapper
  • Brödkavel
  • Matberedare

Ingredienser

  • 3 dl havregryn glutenfria
  • 0,25 dl sesamfrön
  • 0,25 dl linfrön
  • 0,5 msk fiberhusk
  • 1,75 dl vatten
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk oraffinerat havs- eller bergssalt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  • Mixa havregrynen till ett grövre mjöl i matberedaren.
  • Blanda alla ingredienser ordentligt i en stor bunke.
  • Låt degen vila cirka 30 minuter så att fiberhusken hinner absorbera vattnet.
  • Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Ta bort det övre bakplåtspappret. Se till att degen lossnar från det undre bakplåtspappret, annars kan det gräddade knäckebrödet bli svårt att få loss.
  • Markera skåror i degen för att lätt kunna bryta brödet i mindre bitar efter gräddningen.
  • Lägg bakplåtspappret med knäckebrödsdegen på en plåt. Grädda knäckebrödet cirka 60 minuter i mitten av ugnen. 
  • Ta ut knäckebrödet och bryt det i mindre bitar.
  • Låt knäckebrödsbitarna torka helt på galler i avsvalnande ugn.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating