Husgeråd
- Lergryta
Ingredienser
Marinad
- 1 kruka rosmarin finhackad
- 0,5 st citron finrivet skal av
- 2 msk balsamvinäger
- 1/4-1/2 dl olivolja
- 1 krm svartpeppar
Lammfilé
- 800 g lammfilé
- 0,5 kruka timjan till garnering
Tillbehör
- 4 port veganskt potatismos (se recept nedan)
Instruktioner
- Lägg lergrytan i blöt en halvtimma innan tillagning.
- Blanda ingredienserna till marinaden.
- Skölj av, torka och putsa lammfilén.
- Lägg lammfilén i lergrytan och häll över marinaden. Gnid in marinaden lite i köttet.
- Ställ in lergrytan i ugnen. Sätt ugnen på 100 grader. Tillaga tills lammfiléns innertemperatur är c:a 60 grader (tar c:a en timma och trekvart). Låt lammfilén eftersteka lite i lergrytan.
- Tillaga potatismoset medan köttet står i ugnen.
- Skär köttet i centimetertjocka skivor lite på snedden. Lägg tillbaka skivorna i lergrytan och garnera med färsk timjan.
- Servera lammfilén med potatismoset.
Lämna ett svar