Husgeråd
- Grönsakssvarv eller potatisskalare
Ingredienser
Köttbullar
- 1 kg nötfärs
- 2 tsk örtsalt
- 2 msk torkad rosmarin
- 2 msk milt paprikapulver
- 1 msk lökpulver
- 1 krm svartpeppar
- Avokadoolja att steka i
Tomatsås
- 800 g finkrossade tomater gärna Mutti
- 4 msk tomatpuré
- 1 msk lökpulver
- 4 tsk milt paprikapulver
- 1 tsk örtsalt
- 1 kruka timjan finhackad
Zucchinispaghetti
- 1 kg zucchini
Tillbehör (valfritt)
- Ruccola
- Paleoparmesan (se recept nedan)
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till tomatsåsen i en bunke.
- Blanda alla ingredienser till köttbullarna i en stor bunke.
- Blöt händerna och forma små köttbullar av köttfärsblandningen.
- Bryn köttbullarna i avokadoolja och var noga med att inte steka sönder dem. Lyft och skaka stekpannan försiktigt så köttbullarna rullar runt hellre än att vända dem enbart med stekspade. Köttbullarna behöver inte bli helt klara eftersom de sedan ska puttra i tomatsåsen.
- Häll över tomatsåsen och låt puttra i cirka en kvart, eller tills köttbullarnas innertemperatur är 70˚C.
- Under tiden: Tvätta av zucchinierna ordentligt och skär av ändarna. Kör dem i en grönsakssvarv eller strimla dem med en potatisskalare.
- Servera köttbullarna med tomatsås tillsammans med zucchinispaghettin och gärna lite ruccola och paleoparmesan.
Lämna ett svar