Rostbiffsmarinad med timjan

Ge din rostbiff nya dimensioner med en smakrik marinad! Timjan, balsamvinäger och honung ger både saftighet och djup. Perfekt till middagar och bufféer när du vill bjuda på något extra gott. Marinera i kylskåpet för att låta smakerna utvecklas till perfektion.

Rostbiffsmarinad med timjan
Måltid Tillbehör
Kök Husmanskost, Strikt paleo
Typ av rätt Såser och röror
Förberedelsetid 15 minuter
Tillagningstid 2 days
Portioner 1 kg rostbiff

Ingredienser

  • 2/3 dl coconut aminos eller tamari (ej strikt paleo)
  • 1 dl balsamvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 2 krm svartpeppar
  • 2/3 kruka timjan hackad

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienserna till marinaden ordentligt i en skål.
  • Lägg den varma rostbiffen (se recept nedan) i en plastpåse. Häll över marinaden och skyn från köttet. Tryck ut all luft och förslut påsen. Vänd den sedan några gånger så att marinaden fördelas över köttet. Lägg ned påsen i en matlåda.
  • Låt köttet svalna och ställ sedan in det i kylskåpet.
  • Låt köttet marinera i kylskåpet i ett till två dygn. Vänd på påsen efter halva tiden.
  • Ta ut köttet ur påsen, skär det i tunna skivor och servera.
  • Skär bara upp så mycket som du har för avsikt att äta direkt. Spara resten av den tillagade rostbiffen hel och skär upp alltefter som du äter av den. Rostbiffen håller upp till tre dagar i kylskåp.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating