Ingredienser
- 2/3 dl coconut aminos eller tamari (ej strikt paleo)
- 1 dl balsamvinäger
- 2 msk flytande honung
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 2 krm svartpeppar
- 2/3 kruka timjan hackad
Instruktioner
- Blanda alla ingredienserna till marinaden ordentligt i en skål.
- Lägg den varma rostbiffen (se recept nedan) i en plastpåse. Häll över marinaden och skyn från köttet. Tryck ut all luft och förslut påsen. Vänd den sedan några gånger så att marinaden fördelas över köttet. Lägg ned påsen i en matlåda.
- Låt köttet svalna och ställ sedan in det i kylskåpet.
- Låt köttet marinera i kylskåpet i ett till två dygn. Vänd på påsen efter halva tiden.
- Ta ut köttet ur påsen, skär det i tunna skivor och servera.
- Skär bara upp så mycket som du har för avsikt att äta direkt. Spara resten av den tillagade rostbiffen hel och skär upp alltefter som du äter av den. Rostbiffen håller upp till tre dagar i kylskåp.
Lämna ett svar