Husgeråd
- Stavmixer
Ingredienser
Tomatsoppa
- Avokadoolja att steka i
- 1 st liten gul lök hackad
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- 250 g körsbärstomater grovhackade
- 250 g kvisttomater grovhackade
- 400 g krossade tomater t ex Mutti Tärnade tomater EKO
- 2 msk tomatpuré
- 2,5 dl kokosmjölk
- 2,5 dl vatten
- 1,5 msk grönsaksfond eller 1 msk lantbuljongpulver
- 2 tsk honung
- 1 krm chiliflakes
- 1 nypa svartpeppar
- 2/3 tsk oraffinerat havs- eller bergssalt
- 1 kruka basilikastjälkar hackade (spar bladen till topping)
Tillbehör
- Paleoparmesan (se recept nedan)
- Basilikablad
Instruktioner
- Fräst lök och vitlök i lite avokadoolja på medelhög värme.
- Tillsätt övriga ingredienser till soppan (hackade tomater, krossade tomater, tomatpuré, kokosmjölk, vatten, grönsaksfond, honung, chiliflakes, svartpeppar, salt och hackade basilikastjälkar) och rör om ordentligt.
- Låt sjuda med locket på till hälften i 20 minuter.
- Kör soppan slät med en stavmixer.
- Servera soppan toppad med paleoparmesan och basilikablad.
Mer om receptet
Kvaliteten på råvarorna, i synnerhet tomaterna, har stor inverkan på slutresultatet.
Lämna ett svar