Supergod tomatsoppa paleo

En fyllig och smakrik tomatsoppa gjord på tre sorters tomater, rundad med kokosmjölk och smaksatt med basilika, vitlök och en nypa chili. Serveras med basilikablad och paleoparmesan för balanserad sälta och örtighet. Ett veganskt och strikt paleoalternativ som passar lika bra till lunch som middag.

Tomatsoppa
Måltid Lunch, Middag
Kök Husmanskost, Strikt paleo
Typ av rätt Veganskt
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 4 pers

Husgeråd

  • Stavmixer

Ingredienser

Tomatsoppa

  • Avokadoolja att steka i
  • 1 st liten gul lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 250 g körsbärstomater grovhackade
  • 250 g kvisttomater grovhackade
  • 400 g krossade tomater t ex Mutti Tärnade tomater EKO
  • 2 msk tomatpuré
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 2,5 dl vatten
  • 1,5 msk grönsaksfond eller 1 msk lantbuljongpulver
  • 2 tsk honung
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 nypa svartpeppar
  • 2/3 tsk oraffinerat havs- eller bergssalt
  • 1 kruka basilikastjälkar hackade (spar bladen till topping)

Tillbehör

  • Paleoparmesan (se recept nedan)
  • Basilikablad

Instruktioner

  • Fräst lök och vitlök i lite avokadoolja på medelhög värme.
  • Tillsätt övriga ingredienser till soppan (hackade tomater, krossade tomater, tomatpuré, kokosmjölk, vatten, grönsaksfond, honung, chiliflakes, svartpeppar, salt och hackade basilikastjälkar) och rör om ordentligt.
  • Låt sjuda med locket på till hälften i 20 minuter.
  • Kör soppan slät med en stavmixer.
  • Servera soppan toppad med paleoparmesan och basilikablad.

Mer om receptet

Kvaliteten på råvarorna, i synnerhet tomaterna, har stor inverkan på slutresultatet.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet: