Ingredienser
Pytt i panna
- 1 st rödlök hackad
- 1 st sötpotatis tärnad
- 4 st palsternackor tärnade
- 4 st morötter tärnade
- 300 g broccoli skuren i bitar
- 4 dl grönkål riiven
- 500 g ryggbiff strimlad eller tärnad
- 2 tsk örtsalt
- 1 krm svartpeppar
Tillbehör
- 1 kruka persilja grovhackad
- 6 st ägg
- Inlagda rödbetor t ex Luna e Terra Rödbetor
Instruktioner
- Betrakta receptet som ett förslag som du kan improvisera utifrån. Inkludera gärna andra råvaror som blivit över från tidigare måltider. Försök skära de olika råvarorna i samma storlek.
- Börja med att steka lök, sötpotatis, palsternackor och morötter. Tillsätt sedan broccoli och champinjoner och slutligen grönkål.
- Under tiden steker du ryggbiffen i en separat stekpanna. Bryn först köttstrimlorna på hög temperatur och låt dem sedan steka i några minuter på medeltemperatur.
- När grönsakerna mjuknat vänder du i köttstrimlorna och kryddar med örtsalt och peppar.
- Stek äggen på önskat vis.
- Servera pytt i pannan med grovhackad persilja, stekta ägg och rödbetor.
Mer om receptet
I det här receptet har vi medvetet valt en något mindre mängd kött, både ur ett hälsoperspektiv och med hänsyn till hållbarhet. Genom att öka andelen grönsaker och rotfrukter får du en mer näringsrik och balanserad måltid, samtidigt som du minskar din miljöpåverkan.
Vill du ha mer protein kan du enkelt anpassa receptet genom att öka mängden kött och minska mängden rotfrukter något. Alternativt kan du komplettera med extra ägg eller en annan proteinkälla efter behov. Anpassa efter dina preferenser och gör rätten till din egen!
Lämna ett svar