Paleopyttipanna – paleolitisk pytt i panna

En näringsrik och smakrik paleovariant på klassisk pytt i panna. Denna paleopytt kombinerar sötpotatis, palsternacka, morötter och grönkål med saftig ryggbiff. Serveras med stekt ägg, persilja och inlagda rödbetor för en balanserad och mättande måltid. Perfekt för att använda rester och skapa en klassiskt god middag!

Paleopyttipanna
Måltid Middag
Kök Husmanskost, Strikt paleo
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 6 pers

Ingredienser

Pytt i panna

  • 1 st rödlök hackad
  • 1 st sötpotatis tärnad
  • 4 st palsternackor tärnade
  • 4 st morötter tärnade
  • 300 g broccoli skuren i bitar
  • 4 dl grönkål riiven
  • 500 g ryggbiff strimlad eller tärnad
  • 2 tsk örtsalt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör

  • 1 kruka persilja grovhackad
  • 6 st ägg
  • Inlagda rödbetor t ex Luna e Terra Rödbetor

Instruktioner

  • Betrakta receptet som ett förslag som du kan improvisera utifrån. Inkludera gärna andra råvaror som blivit över från tidigare måltider. Försök skära de olika råvarorna i samma storlek.
  • Börja med att steka lök, sötpotatis, palsternackor och morötter. Tillsätt sedan broccoli och champinjoner och slutligen grönkål.
  • Under tiden steker du ryggbiffen i en separat stekpanna. Bryn först köttstrimlorna på hög temperatur och låt dem sedan steka i några minuter på medeltemperatur.
  • När grönsakerna mjuknat vänder du i köttstrimlorna och kryddar med örtsalt och peppar.
  • Stek äggen på önskat vis.
  • Servera pytt i pannan med grovhackad persilja, stekta ägg och rödbetor.

Mer om receptet

I det här receptet har vi medvetet valt en något mindre mängd kött, både ur ett hälsoperspektiv och med hänsyn till hållbarhet. Genom att öka andelen grönsaker och rotfrukter får du en mer näringsrik och balanserad måltid, samtidigt som du minskar din miljöpåverkan.
Vill du ha mer protein kan du enkelt anpassa receptet genom att öka mängden kött och minska mängden rotfrukter något. Alternativt kan du komplettera med extra ägg eller en annan proteinkälla efter behov. Anpassa efter dina preferenser och gör rätten till din egen!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet: