Ingredienser
Tomatsallad
- 2 dl quinoa okokt
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 1 kg vildtomater eller olika sorters tomater halverade och skivade
- 65 g mâchesallad
- 2 st granatäpplen kärnor från
- 1 st gurka delad på längden och skivad
- 0,5 kruka färsk mynta (c:a 10 kvistar eller c:a 30 g) riven
- 1 kruka basilika riven
- 450 g laktosfri fetaost tärnad (Äkta fetaost innehåller mycket små mängder laktos <0,1 g/100 g men för helt laktosfritt välj laktosfri fetaost.)
Citrusvinägrett
- 1 st apelsin saft av
- 1 st citron saft av
- 0,25 dl olivolja
- 1 msk honung
- Salt efter smak
- Peppar efter smak
Instruktioner
- Skölj av quinoan och koka den i 5 dl vatten (kontrollera mot instruktionerna på förpackningen) och grönsaksbuljong.
- Låt quinoan bli kall.
- Blanda alla ingredienser till salladen utom fetaosten.
- Rör ihop vinägretten. Smaka av med salt och peppar.
- Rör ned den kalla quinoan i salladen. Vänd försiktigt i fetaosten.
- Servera tomatsalladen med citrusvinägretten.
Lämna ett svar