Tomat- och fetaostsallad med citrusvinägrett

Fräsch och färgstark tomatsallad med quinoa, granatäpple och fetaost – en perfekt blandning av sötma, syra och fräschör. Tillsammans med färska örter och en citrusvinägrett är den här salladen såväl färg- och smak- som näringsrik. En utmärkt lättare måltid!

Tomatsallad med quinoa och fetaost
Måltid Middag
Typ av rätt Sallad
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 4 pers (som enbart äter salladen)

Ingredienser

Tomatsallad

  • 2 dl quinoa okokt
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 kg vildtomater eller olika sorters tomater halverade och skivade
  • 65 g mâchesallad
  • 2 st granatäpplen kärnor från
  • 1 st gurka delad på längden och skivad
  • 0,5 kruka färsk mynta (c:a 10 kvistar eller c:a 30 g) riven
  • 1 kruka basilika riven
  • 450 g laktosfri fetaost tärnad (Äkta fetaost innehåller mycket små mängder laktos <0,1 g/100 g men för helt laktosfritt välj laktosfri fetaost.)

Citrusvinägrett

  • 1 st apelsin saft av
  • 1 st citron saft av
  • 0,25 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak

Instruktioner

  • Skölj av quinoan och koka den i 5 dl vatten (kontrollera mot instruktionerna på förpackningen) och grönsaksbuljong.
  • Låt quinoan bli kall.
  • Blanda alla ingredienser till salladen utom fetaosten.
  • Rör ihop vinägretten. Smaka av med salt och peppar.
  • Rör ned den kalla quinoan i salladen. Vänd försiktigt i fetaosten.
  • Servera tomatsalladen med citrusvinägretten.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating