Typ av recept: Sallad
Sallad är en mångsidig maträtt som ofta ersätter tillbehör som pasta och ris i paleolitisk kost men också kan serveras som en lätt förrätt eller en fullvärdig huvudrätt beroende på ingredienser. Här hittar du en mängd olika recept på smakrika och näringsrika sallader vilket speglar variationen i våra förfäders diet. Ett första betydelsefullt steg för att äta nyttigare kan vara att börja inkludera mer sallad i kosten.
-
Wanpakusallad
Sprid glädje vid bordet med wanpakusallad – en färgsprakande rätt inspirerad av japansk matkonst. Här möts krispiga grönsaker, krämig tonfiskröra och silkeslen…
-
Tomat- och fetaostsallad med citrusvinägrett
Fräsch och färgstark tomatsallad med quinoa, granatäpple och fetaost – en perfekt blandning av sötma, syra och fräschör. Tillsammans med färska örter…
-
Krispig fänkålssallad (låghistamin)
Den här fänkålssalladen är en av våra favoritsallader att ha som tillbehör. Jag har försökt komponera den utan ingredienser med hög histaminhalt…