Husgeråd
- Stekpanna med lock
- Grönsakssvarv eller potatisskalare
Ingredienser
Belugabolognese
- 2 dl torkade belugalinser blötlagda i 12 h och väl sköljda
- Avokadoolja att steka i
- 1 st gul lök finhackad
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- 2 st morötter grovrivna
- 2 msk tomatpuré
- 4 dl krossade tomater
- 2-4 dl vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong utan tillsatser eller salt
- 2 msk balsamvinäger
- 2 tsk honung
- 2 tsk torkad timjan
- 0,5 tsk oraffinerat havs- eller bergssalt
- 1 krm svartpeppar
Zucchinispaghetti
- 700 g zucchini
Tillbehör
- Paleoparmesan (se recept nedan)
- Bladgrönsaker t ex bladspenat och ruccola
Instruktioner
Belugabolognese
- Blötlägg linserna minst 12 h innan tillagning. Skölj och låt dem rinna av ordentligt.
- Hetta upp en stekpanna med avokadoolja.
- Stek löken och vitlöken till den mjuknar och får lite färg.
- Tillsätt belugalinserna, morötterna och tomatpurén och stek lite till.
- Rör i krossade tomater, vatten (börja med 2 dl), buljong, balsamvinäger, honung, timjan, salt och peppar.
- Låt puttra under lock i c:a 20 minuter eller till linserna är mjuka. Tillsätt eventuellt mer vatten.
Zucchinispaghetti
- Skär av ändarna på zucchinin och kör den i en grönsakssvarv eller strimla den med en potatisskalare.
Servera
- Servera belugabolognesen med zucchinipasta, paleoparmesan och bladgrönsaker.
Mer om receptet
Belugabolognese med zucchinispaghetti är en hälsosam och balanserad rätt, särskilt för den som vill minska sitt intag av kalorier, kolhydrater och mättat fett. Den är fylld med näringsämnen och fibrer och innehåller nyttiga fetter, vilket gör den till en utmärkt måltid för de flesta. För aktiva personer kan det dock vara klokt att komplettera med ytterligare en proteinkälla.
Lämna ett svar