Ingredienser
Yakiniku
- 1 dl coconut aminos (Kan ersättas med tamari, som är glutenfri men inte strikt paleo.)
- 0,5 msk sesamolja OBS! Uteslut för strikt paleo (men vi upplever att sesamolja krävs för att få till yakinikusmaken).
- 1 st vitlöksklyfta, pressad
- 1-2 msk färsk ingefära, finriven
- 1,5 msk honung
- 1 tsk röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
- 600-700 g ryggbiff, strimlad (I klassisk yakiniku används entrecôte men ryggbiff är ett magrare alternativ.)
- avokadoolja till stekning
- 0,5 dl sesamfrön
Sallad
- 500 g pak choi, ansad och strimlad
- 1 knippe rädisor, skivade
- 2 st ekologisk lime, saft och finrivet skal av (Riv limeskalet försiktigt så att bara det gröna kommer med.)
- 2 msk olivolja
Tillbehör
- 2 st avokado, halverade och urkärnade
Instruktioner
- Blanda coconut aminos (eller tamari), sesamolja, vitlök, ingefära, honung och röd chilifrukt i en skål. Vänd ned ryggbiffen och låt marinera i femton minuter.
- Blanda pak choi och rädisor med limesaft, limeskal och olja och ställ undan salladen.
- Torrosta sesamfröna till de börjar få lite färg och ställ åt sidan.
- Stek köttet (utan marinaden) i omgångar i lite olja, tills det inte ser rosa ut längre och lägg över i en skål innan du steker nästa omgång.
- När allt kött är färdigstekt, häll över allt kött och marinaden i pannan och tillsätt sesamfrön och rör runt.
- Servera med pak choi-salladen och avokadohalvor.
Lämna ett svar