Paleolitisk yakiniku

Det här receptet på paleolitisk yakiniku skiljer sig från det japanska originalet genom att bl a exkludera soja, socker och ris men resultatet är lika välsmakande!

Paleolitisk yakiniku
Måltid Middag
Kök Asiatiskt, Strikt paleo
Förberedelsetid 15 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 4 pers

Ingredienser

Yakiniku

  • 1 dl coconut aminos (Kan ersättas med tamari, som är glutenfri men inte strikt paleo.)
  • 0,5 msk sesamolja OBS! Uteslut för strikt paleo (men vi upplever att sesamolja krävs för att få till yakinikusmaken).
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1-2 msk färsk ingefära, finriven
  • 1,5 msk honung
  • 1 tsk röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 600-700 g ryggbiff, strimlad (I klassisk yakiniku används entrecôte men ryggbiff är ett magrare alternativ.)
  • avokadoolja till stekning
  • 0,5 dl sesamfrön

Sallad

  • 500 g pak choi, ansad och strimlad
  • 1 knippe rädisor, skivade
  • 2 st ekologisk lime, saft och finrivet skal av (Riv limeskalet försiktigt så att bara det gröna kommer med.)
  • 2 msk olivolja

Tillbehör

  • 2 st avokado, halverade och urkärnade

Instruktioner

  • Blanda coconut aminos (eller tamari), sesamolja, vitlök, ingefära, honung och röd chilifrukt i en skål. Vänd ned ryggbiffen och låt marinera i femton minuter.
  • Blanda pak choi och rädisor med limesaft, limeskal och olja och ställ undan salladen.
  • Torrosta sesamfröna till de börjar få lite färg och ställ åt sidan.
  • Stek köttet (utan marinaden) i omgångar i lite olja, tills det inte ser rosa ut längre och lägg över i en skål innan du steker nästa omgång.
  • När allt kött är färdigstekt, häll över allt kött och marinaden i pannan och tillsätt sesamfrön och rör runt.
  • Servera med pak choi-salladen och avokadohalvor.

Kommentarer

3 svar till ”Paleolitisk yakiniku”

  1. Profilbild för Jonas

    5 stars
    Det här är en av våra absoluta favoriträtter!

  2. Profilbild för Emmie

    4 stars
    Väldigt god rätt! Men kan vara lite stark.

    1. Vad roligt att du tycker om den! Det låter som att den som lagar yakinikun ska vara försiktig med chilin och eventuellt ingefäran!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating