Chilimajonnäs

Den här chilimajonnäsen är enkel att göra och riktigt god till t ex asiatiska rätter, grillad fisk och kött eller vårt recept på sej- och laxbiffar. Vi använder fermenterad sambal oelek som ger en djupare, mer komplex smak än vanlig sambal oelek eller chilipulver, men vanlig sambal oelek går också bra.

Chilimajonnäs
Måltid Tillbehör
Kök Strikt paleo
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 8 pers

Husgeråd

  • Elvisp eller mixer

Ingredienser

  • 1 st äggula
  • 1 tsk ekologisk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk vatten
  • 2 dl neutral olja (Välj en mild olivolja för strikt paleo. Livsmedelsverket lyfter fram rapsolja som en av de bästa källorna till omättade fetter.)
  • 2 tsk hemmagjord fermenterad sambal oelek (Se recept nedan. Vanlig sambal oelek går också bra.)

Instruktioner

  • Vispa samman äggula, dijonsenap, vitvinsvinäger och vatten.
  • Tillsätt oljan under vispning, droppvis i början och sedan i en tunn stråle.
  • Blanda i sambal oelek.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating