Husgeråd
- Stekpanna med lock
Ingredienser
Tandoorikyckling
- 2 msk avokadoolja
- 3 msk hemmagjord tandoorikrydda (se recept nedan)
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk oraffinerat havs- eller bergssalt
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 1 dl rödlök hackad
- 6-8 dl kokosmjölk
- 600-800 g kycklingbröstfilé skuren i bitar
Ångkokt grönkål med paprika
- 225 g grönkål riven
- 3 st röd paprika strimlad
- 1 dl citronsaft (saft av c:a 2 citroner)
- 1 msk olivolja
Instruktioner
- Hetta upp avokadoolja i en stekpanna på medelhög värme.
- Tillsätt tandoorikrydda, peppar och salt och rör om innan du tillsätter vitlök och rödlök. Stek till löken mjukar.
- Häll i kokosmjölk, blanda ordentligt och låt koka upp.
- Vänd i kycklingen, lägg ett lock över stekpannan och låt allt sjuda på medelvärme till kycklingen är genomstekt (c:a 10 min beroende på storleken på kycklingbitarna).
- Ångkoka under tiden grönkålen och paprikan till grönkålen mjuknar lite. Lägg de ångade grönsakerna i en skål och blanda ordentligt med citronsaft och olivolja.
- Servera tandoorikycklingen på en bädd av grönkål och röd paprika.
Mer om receptet
Tips: Dryga ut måltiden genom att tillsätta kikärtor efter halva tiden. Du kan också byta ut kycklingen mot kikärtor för att göra rätten vegansk. Tänk dock på att kikärtor inte ingår i strikt paleolitisk diet.
Lämna ett svar