Tandoorikyckling paleo

Tandoorikyckling i krämig kokosmjölk, fylld med värmande kryddor och serverad på en bädd av citronmarinerad grönkål och röd paprika. Denna smakrika rätt är lika färgstark som hälsosam och ger en balans av protein och grönsaker – en enkel, indiskinspirerad måltid att njuta av alla dagar i veckan.

tandoorikyckling-paleo-_M1A0165-2.jpg
Måltid Middag
Kök Asiatiskt, Strikt paleo
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 4 pers

Husgeråd

  • Stekpanna med lock

Ingredienser

Tandoorikyckling

  • 2 msk avokadoolja
  • 3 msk hemmagjord tandoorikrydda (se recept nedan)
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk oraffinerat havs- eller bergssalt
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 dl rödlök hackad
  • 6-8 dl kokosmjölk
  • 600-800 g kycklingbröstfilé skuren i bitar

Ångkokt grönkål med paprika

  • 225 g grönkål riven
  • 3 st röd paprika strimlad
  • 1 dl citronsaft (saft av c:a 2 citroner)
  • 1 msk olivolja

Instruktioner

  • Hetta upp avokadoolja i en stekpanna på medelhög värme.
  • Tillsätt tandoorikrydda, peppar och salt och rör om innan du tillsätter vitlök och rödlök. Stek till löken mjukar.
  • Häll i kokosmjölk, blanda ordentligt och låt koka upp.
  • Vänd i kycklingen, lägg ett lock över stekpannan och låt allt sjuda på medelvärme till kycklingen är genomstekt (c:a 10 min beroende på storleken på kycklingbitarna).
  • Ångkoka under tiden grönkålen och paprikan till grönkålen mjuknar lite. Lägg de ångade grönsakerna i en skål och blanda ordentligt med citronsaft och olivolja.
  • Servera tandoorikycklingen på en bädd av grönkål och röd paprika.

Mer om receptet

Tips: Dryga ut måltiden genom att tillsätta kikärtor efter halva tiden. Du kan också byta ut kycklingen mot kikärtor för att göra rätten vegansk. Tänk dock på att kikärtor inte ingår i strikt paleolitisk diet.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating