Husgeråd
- Stavmixer
Ingredienser
- 1 st stort blomkålshuvud (c:a 900 g)
- 0,5 dl kokosmjölk
- 1,5 msk olivolja
- 1,5 tsk örtsalt (t ex Herbamare)
- 1 krm vitpeppar
- 1 msk näringsjäst
- 1 kruka persilja hackad
Instruktioner
- Dela blomkålen i buketter och skölj noga. Inkludera gärna blasten som är både god och näringsrik.
- Koka blomkålen i vatten c:a 10-12 minuter, tills den är mjuk.
- Häll av vattnet och låt blomkålen ånga av i några minuter.
- Mixa blomkål, kokosmjölk, olivolja, örtsalt, peppar, näringsjäst och persilja med en stavmixer tills moset är lent och fluffigt. Justera konsistensen med kokosmjölk om så behövs.
- Garnera gärna med några persiljekvistar.
Lämna ett svar