Blomkålsmos

Krämigt, lent och smakrikt – blomkålsmos är ett perfekt alternativ till potatismos. Med kokosmjölk, olivolja och näringsjäst får moset en härlig balans mellan fyllighet och friskhet, samtidigt som det är helt veganskt och paleo. Ett enkelt tillbehör som passar till allt från husmanskost till moderna rätter.

Blomkålsmos
Måltid Tillbehör
Kök Husmanskost, Strikt paleo
Typ av rätt Veganskt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 4 pers

Husgeråd

  • Stavmixer

Ingredienser

  • 1 st stort blomkålshuvud (c:a 900 g)
  • 0,5 dl kokosmjölk
  • 1,5 msk olivolja
  • 1,5 tsk örtsalt (t ex Herbamare)
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk näringsjäst
  • 1 kruka persilja hackad

Instruktioner

  • Dela blomkålen i buketter och skölj noga. Inkludera gärna blasten som är både god och näringsrik.
  • Koka blomkålen i vatten c:a 10-12 minuter, tills den är mjuk.
  • Häll av vattnet och låt blomkålen ånga av i några minuter.
  • Mixa blomkål, kokosmjölk, olivolja, örtsalt, peppar, näringsjäst och persilja med en stavmixer tills moset är lent och fluffigt. Justera konsistensen med kokosmjölk om så behövs.
  • Garnera gärna med några persiljekvistar.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating