Husgeråd
- Mixer
Ingredienser
- 200 g sötmandel
- 3 msk neutral olja (Välj neutral avokadoolja eller en mild olivolja för strikt paleo. Livsmedelsverket lyfter fram rapsolja som en av de bästa källorna till omättade fetter.)
- 1 krm oraffinerat havs- eller bergssalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200° C
- Lägg mandlarna på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen c:a 10 minuter. Titta till mandlarna så att de inte bränns. Ta ut och låt svalna.
- Mixa mandlarna i en matberedare med olja och salt, c:a 3-5 minuter, till dess du har ett smör. Ha tålamod, inledningsvis kommer det inte att se ut som att det kommer att fungera. Skrapa eventuellt av mandel som har fastnat på mixerskålens kanter med en slickepott.
- Häll över mandelsmöret i en burk med lufttätt lock och förvara i kylen upp till två veckor.
Lämna ett svar