Ingredienser
- 0,5 msk avokadoolja
- 2 msk ekologisk röd currypasta
- 1 st vitlök pressad
- 4 dl kokosmjölk
- 2 msk coconut aminos Kan ersättas med tamari (ej strikt paleo).
- 600 g laxfilé skuren i kuber
- 1 st broccolibukett skuren i bitar
- 4 krm salt
- 0,5 tsk chiliflakes
- 1 kruka koriander hackad
- 4 prt blomkålsris (se recept nedan)
Instruktioner
- Hetta upp oljan och fräs samman currypasta och vitlök.
- Tillsätt kokosmjölk och coconut aminos och låt allt sjuda upp.
- Lägg ner laxkuberna i grytan och låt dem sjuda sakta under lock i c:a 5-7 min eller tills laxen är genomstekt.
- Vänd laxkuberna och tillsätt broccolin efter halva tiden.
- Smaka av grytan med salt och chiliflakes.
- Servera med blomkålsris och rikligt med hackad koriander.
Mer om receptet
Röd currypasta som är ekologisk, utan tillsatt socker och fri från tillsatser är svår att få tag på. Liksom för många andra såser och kryddblandningar så måste man laga currypasta själv från grunden för att få fullständig kontroll över ingredienserna.
ICA har ett bra recept på röd currypasta: https://www.ica.se/recept/rod-currypasta-2785/
Om man inte har tid att göra egen röd currypasta så kan Garants Röd currypasta vara ett alternativ. Den är inte ekologisk och innehåller socker men är fri från tillsatser och lätt att få tag på.
Lämna ett svar