Husgeråd
- Elvisp eller mixer
Ingredienser
- 1 st äggula
- 1 tsk ekologisk dijonsenap
- 0,5 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk coconut aminos (för umamismak, ersätter dashi-pulver)
- 2 dl neutral olja (Välj en mild olivolja för strikt paleo. Livsmedelsverket lyfter fram rapsolja som en av de bästa källorna till omättade fetter.)
- 0,5 tsk oraffinerat havs- eller bergssalt
- 0,5 tsk honung
Instruktioner
- Vispa samman äggula, dijonsenap, äppelcidervinäger och coconut aminos.
- Tillsätt oljan under vispning, droppvis i början och sedan i en tunn stråle.
- Smaka av med salt och honung.
- Häll över majonnäsen i en liten, ren burk eller skål. Förvara i kylskåp och använd inom 2–3 dagar.
Lämna ett svar