Japansk majonnäs (Kewpie mayo) paleo

Det här är en paleovariant av japansk majonnäs eller ”Kewpie mayo” som försöker återskapa den ikoniska smaken med naturliga ingredienser. Med en balans av syra, umami och en inslag av sötma blir denna majonnäs ett perfekt tillbehör till dina paleolitiska japanska favoriträtter.

Japansk majonnäs (Kewpie mayo)
Måltid Tillbehör
Kök Asiatiskt, Strikt paleo
Typ av rätt Såser och röror
Tillagningstid 15 minuter

Husgeråd

  • Elvisp eller mixer

Ingredienser

  • 1 st äggula
  • 1 tsk ekologisk dijonsenap
  • 0,5 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk coconut aminos (för umamismak, ersätter dashi-pulver)
  • 2 dl neutral olja (Välj en mild olivolja för strikt paleo. Livsmedelsverket lyfter fram rapsolja som en av de bästa källorna till omättade fetter.)
  • 0,5 tsk oraffinerat havs- eller bergssalt
  • 0,5 tsk honung

Instruktioner

  • Vispa samman äggula, dijonsenap, äppelcidervinäger och coconut aminos.
  • Tillsätt oljan under vispning, droppvis i början och sedan i en tunn stråle.
  • Smaka av med salt och honung.
  • Häll över majonnäsen i en liten, ren burk eller skål. Förvara i kylskåp och använd inom 2–3 dagar.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating