Lövbiff med curry i lergryta

Lövbiff tillagad i lergryta med mild curry och kokosmjölk ger en smakrik och värmande rätt med minimal ansträngning. Den långsamma tillagningen bevarar saftighet och smak, medan kryddorna får tid att blomma ut. Servera gärna med broccoliris för en komplett strikt paleo-måltid.

Curry med lövbiff i lergryta
Måltid Middag
Kök Asiatiskt, Strikt paleo
Typ av rätt Lergryta
Förberedelsetid 30 minuter
Tillagningstid 1 timme
Total tid 1 timme 30 minuter
Portioner 6 pers

Husgeråd

  • Lergryta

Ingredienser

Lövbiffsgryta

  • 500 g blomkål skuren i buketter
  • 600-700 g lövbiff strimlad
  • 0,5 st purjolök strimlad
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 2 msk curry (t ex Ekologisk Curry från Santa Maria)
  • 1-2 tsk sambal oelek (gärna hemmagjord, fermenterad sambal oelek, se recept nedan)
  • 1 st röd chili urkärnad och finhackad
  • 1 msk coconut aminos
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • 1 tärning köttbuljong Det är svårt att hitta köttbuljong utan tillsatser. Ersätt med 1,5 tsk benbuljong, 1 tsk näringsjäst och 0,5 tsk örtsalt för strikt paleo.
  • 1 tsk oraffinerat havs- eller bergssalt

Tillbehör

  • 6 prt broccoliris (se recept nedan)

Instruktioner

  • Blötlägg lergrytan en halvtimma innan tillagning.
  • Blanda alla ingredienserna till lövbiffsgrytan ordentligt i en stor bunke och häll över i lergrytan
  • Ställ in lergrytan i kall ugn och sätt ugnen på 200 °C.
  • För medium välstekt kött är grytan klar efter c:a 1 h.
  • Laga broccoliriset i slutet av tillagningstiden för grytan, det tar c:a 10 minuter.
  • Servera lövbiffsgrytan med broccoliriset.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet: