Lövbiff med curry i lergryta

Relaterade recept Fermenterad sambal oelek från grunden Broccoliris

Curry med lövbiff i lergryta
Måltid Middag
Kök Asiatiskt, Strikt paleo
Typ av rätt Lergryta
Förberedelsetid 30 minuter
Tillagningstid 1 timme
Total tid 1 timme 30 minuter
Portioner 6 pers

Husgeråd

  • Lergryta

Ingredienser

Lövbiffsgryta

  • 500 g blomkål skuren i buketter
  • 600-700 g lövbiff strimlad
  • 0,5 st purjolök strimlad
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 2 msk curry (t ex Ekologisk Curry från Santa Maria)
  • 1-2 tsk sambal oelek (gärna hemmagjord, fermenterad sambal oelek, se recept nedan)
  • 1 st röd chili urkärnad och finhackad
  • 1 msk coconut aminos
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • 1 tärning köttbuljong Det är svårt att hitta köttbuljong utan tillsatser. Ersätt med 1,5 tsk benbuljong, 1 tsk näringsjäst och 0,5 tsk örtsalt för strikt paleo.
  • 1 tsk oraffinerat havs- eller bergssalt

Tillbehör

  • 6 prt broccoliris (se recept nedan)

Instruktioner

  • Blötlägg lergrytan en halvtimma innan tillagning.
  • Blanda alla ingredienserna till lövbiffsgrytan ordentligt i en stor bunke och häll över i lergrytan
  • Ställ in lergrytan i kall ugn och sätt ugnen på 200 °C.
  • För medium välstekt kött är grytan klar efter c:a 1 h.
  • Laga broccoliriset i slutet av tillagningstiden för grytan, det tar c:a 10 minuter.
  • Servera lövbiffsgrytan med broccoliriset.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating