Husgeråd
- Lergryta
Ingredienser
Lövbiffsgryta
- 500 g blomkål skuren i buketter
- 600-700 g lövbiff strimlad
- 0,5 st purjolök strimlad
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 2 msk curry (t ex Ekologisk Curry från Santa Maria)
- 1-2 tsk sambal oelek (gärna hemmagjord, fermenterad sambal oelek, se recept nedan)
- 1 st röd chili urkärnad och finhackad
- 1 msk coconut aminos
- 2,5 dl kokosmjölk
- 3 dl vatten
- 1 tärning köttbuljong Det är svårt att hitta köttbuljong utan tillsatser. Ersätt med 1,5 tsk benbuljong, 1 tsk näringsjäst och 0,5 tsk örtsalt för strikt paleo.
- 1 tsk oraffinerat havs- eller bergssalt
Tillbehör
- 6 prt broccoliris (se recept nedan)
Instruktioner
- Blötlägg lergrytan en halvtimma innan tillagning.
- Blanda alla ingredienserna till lövbiffsgrytan ordentligt i en stor bunke och häll över i lergrytan
- Ställ in lergrytan i kall ugn och sätt ugnen på 200 °C.
- För medium välstekt kött är grytan klar efter c:a 1 h.
- Laga broccoliriset i slutet av tillagningstiden för grytan, det tar c:a 10 minuter.
- Servera lövbiffsgrytan med broccoliriset.
Lämna ett svar